Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Fendt 5185 E - 176 KS

Ovo je kombajn sa jednim od najvećih sistema za separaciju u svojoj klasi, postiže impresivne rezultate vršidbe uz najveći mogući učinak. Navedeni model iz Fendt-ove E serije predstavlja vrhunsku isplativost i odličan povratak investicija, uz maksimalnu pouzdanost.

Tehničke karakteristike >

FreeFlow hederi

Za E-seriju kombajna Fendt dostupni su univerzalni FreeFlow hederi od 4,2 do 7,6 m zahvata. Izrađeni su tako da budu dugotrajni i omogućavaju lako kačenje čime se štedi na vremenu.

Opciono Multi-coupler uređaj dodatno ubrzava kačenje hedera jer povezuje sve izvode hidraulike na jednu spojnicu. Heder poseduje specijalnu zaštitu električnih spojeva koja sprečava nagomilavanje nečistoća. TerraControl - automatska kontrola hedera nudi kontrolu visine reza u dva razičita ranga. Prvi rang je u opsegu od 50 do 180 mm pomoću tastera, drugi rang od 100 do 500 mm pomoću senzora postavljenog na letvičasti transporter. Opciono AutoLevel kontrola hedera obezbeđuje poprečno izravnavanje hedera tokom rada do 8% nagiba. Schumacher kosioni uređaj sa velikom brzinom reza (1220 oscilacija/min) i naizmenično raspoređenim nazubljenim - samooštrećim noževima obezbeđuje siguran rez za sve sorte i u svim uslovima. Apsolutno linearan rad kose sprečava njeno habanje. Dno hederskog stola je ojačano tako da bude otporno na udare i vijcima je vezano za hederski sto, što pruža brzo i jeftino održavanje. U cilju boljeg transporta pokošene mase i dodatnog smanjenja gubitaka spiralni transporter je velikog prečnika (580 mm) sa pick-up prstima postavljenim duž cele spirale.

 

 

 

Odličan kvalitet zrna i slame

Zavidan učinak i kvalitet vršidbe obezbeđen je jedinstvenom konstrukcijom bubnja velikog prečnika - 600 mm sa 8 udaračkih šina. Robusna konstrukcija bubnja povećava inercijalne sile tokom vršidbe, čime se povećava učinak, a smanjuje potrošnja goriva i oštećenja mase. Na odličan kapacitet kombajna utiče i obuhvatni ugao bubnja sa podbubnjem, koji sa ABC modulom (Activ Beater Concave - za dodatnu separaciju) iznosi 120°. Razmak žica prednjeg dela podbubnja iznosi 14,1 mm i služi intezivnijem izvršavanju, dok zadnji deo doprinosi boljoj separaciji. Zakorovljenost useva, prinos, vlaga i drugi parametri utiču na izvršavanje i menjaju se tokom žetve, zato 5220 E nudi automatsko podešavanje ulaznog i izlaznog zazora putem tastera iz kabine.

Kapacitet separacije je limitirajući faktor kapaciteta kombajna. Zato Fendt 5220 E poseduje 5 slamotresa sa 4 stepenika visine 210 mm, hodom od 150 mm sa ukupnom površinom separacije od čak 4250 mm što sa dodatnim rastresačima i opciono HC (High Capacity) sitima obezbeđuje maksimalan učinak sa minimalnim oštećenjem slame. Treba dodati i to da je kompletna lađa kombajna pocinkovana.

Na visok učinak kombajna utiče i bunker od 6.500 l, brzina istovara od 85 l/sec. sa visoko postavljenom lulom što ne predstavlja problem za visoke prikolice

 

Lako, brzo i jednostavno održavanje

Lak pristup svim delovima kombajna obezbeđuje jedinstven dizajn sa panelima koji se otvaraju na gore. Broj dnevnih operacija za održavanje se svodi na svega 5 kontrola i 3 podmazivanja. Centralno podmazivanje obezbeđuje pouzdan rad kombajna i maksmimalnu uštedu vremena za njegovo održavanje.

 

 

 

Sve je pregledno, sve je pri ruci

Pneumatsko sedište daje maksimalni komfor tokom dugotrajnog rada, zajedno sa podesivim upravljačem omogućuje zdrav položaj za sedenje. Kabina daje fantastičnu preglednost spolja na heder i unutra na sve kontrolno upravljačke komande. Multi-funkcionalni džojstik pruža pravi užitak upravljanjem, dok jednim pogledom na Agritronic Plus vidite sve najbitnije informacije o radu mašine.