Business Joomla Themes by Justhost Reviews

SUBVENCIJA ZA TRAKTORE KOJI SE

SKLAPAJU U SRBIJI

Poslednjih dana se mnogo priča o subvenciji za domaće traktore. Mnogi se danas pitaju da li je to tačno, koliki će biti povrat, za koje traktore i kada će sve to biti?

Da li je tačno da će biti subvencije za traktore u 2020-oj?

To je tačno, po rečima direktorke Uprave za agrarna plaćanja Biljane Petrović, sa konferencije "Kako obnoviti poljoprivrednu mehanizaciju?“ održane 10.12.2019. u Novom Sadu na kojoj je učešće imala i AGROVOJVODINA-MEHANIZACIJA DOO. Ideja je da se subvencijom za traktore podrže "mali" poljoprivrednici koji nisu mogli da ispune uslove i da konkurišu za IPARD.

Koliki će biti povrat?

Povraćaj sredstava po jednom traktoru će biti 50% za razvijena područja i 65% za nerazvijena područja. To znači da će neko čije gazdinstvo nije iz razvijenog područja moći da dobije 65% povrata na traktor od njegove cene bez PDV-a. E sada, treba da znate i to da će maksimalni iznos podsticaja biti 800.000 RSD. To znači da npr. Ako 65% od cene bez PDV-a na vaš omiljeni traktor bude 1.000.000 dinara, nazad nećete dobiti 65% odnosno milion već 800.000 dinara. Ako je cena vašeg traktora takva da je 65% od njegove cene ispod 800.000 dinara, dobićete svih 65%.

Koji će se traktori subvencionisati?

To su već svi čuli, traktori proizvedeni u Srbiji, odnosno koji se sklapaju u Srbiji, dakle ideja je da se na taj način pospeši i proizvodnja kod nas. U pogledu snage subvencionisaće se traktori snage do 60 kW, a to je 81,6 KS.

Kada će moći da se nabavi traktor i na koji način?

Pravilnik će biti objavljen do kraja godine, a konkurs za predaju zahteva će biti otvoren od 03.01.2020. po rečima direktorke Uprave za agrarna plaćanja. Traktor će morati u potpunosti da se realizuje, odnosno prvo da se kupi, a onda zatim da se podnese zahtev za povrat sredstava.

Za sada ostaje da čekamo da izađe pravilnik i da vidimo da li će biti nekih izmena, a do tada možete pogledati ponudu YTO traktora koji se sklapaju kod nas i to sledeće modele:

YTO-354  YTO-454    YTO-504   YTO-X804

Pozovi i saznajte više o traktorima, njihovoj opremi, ceni i samoj subvenciji.

 Pozovi i saznaj više!

Decembar 2019.

Hits: 3413